Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning vid
Krefting Research Centre

Forskningen inom KRC skall vara patientnära och ha som både kort- och långsiktigt mål att befrämja astmapatienters hälsa, välmående och behandling. Det börjar bli alltmer klart att astma är mer än en sjukdom, som har olika grundläggande orsaker. För att förstå mekanistiska skillnader mellan dessa olika astmasjukdomar, och för att på sikt hitta bättre behandlingar för dessa olika typer av astma, krävs att patienter med olika typer av astma karakteriseras med största möjliga vetenskapliga noggranhet.
En strategisk huvudinriktning för KRC är därför att karakterisera och i mer detalj beskriva olika typer av astma. Detta görs i flera steg i ett långsiktigt projekt, där först en populationsinriktad enkätundersökning bygger upp en bas av data. Denna första del av projektet, som kallas West Sweden Asthma Study, är fullföljd och följs nu upp med detaljerad klinisk undersökning av både astmapatienter och ett friskt jämförelsematerial.

Lotte med patient

Lungundersökning

Sidansvarig: Marie Megitt|Sidan uppdaterades: 2014-10-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?