Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Vesiklar från Escherichia Coli bidrar till sepsis-inducerat hjärtfel

  [2018-01-16] En nyligen publicerad studie från Krefting Reserach Centre beskriver inverkan av bakteriella membranvesiklar (OMVs) vid septisk kardiomyopati.

 • Immunmekanismer vid eosinofil inflammation

  [2017-11-08] En ny studie vid Krefting Research Centre har identifierat att ILC2-celler i benmärg stödjer utvecklingen av eosinofil inflammation.

 • EAACI-Allergopharma Award 2017

  [2017-08-25] Doktorand vid Krefting Research Centre fick pris på internationell konferens

 • Forskare vid Krefting Research Centre tar plats i den europeiska akademin för allergiforskning

  [2017-08-25] Madeleine Rådinger och Roxana Mincheva, nya representanter i EAACIs organisation.

 • Nya exosomartiklar från Krefting Research Centre

  [2016-08-29] Tre nya exosomartiklar från Krefting Research Centre har blivit publiceraade under sommaren. Två originalartiklar i Journal of Translational Medicine and Biomaterials och en översiktsartikel i Biochimica et Biophysica Acta (BBA) - General Subjects.

 • Internetkurs om extracellulära vesiklar

  [2016-08-26] Ny gratis internet-kurs om extracellulära vesiklar

 • Disputationer

  [2016-08-26] Två nya doktorer på Krefting Research Centre!

 • Ny artikel från Krefting Research Centre

  [2016-08-09] I en ny studie från Krefting Research Centre har forskare för första gången identifierat ett mikroRNA (molekyler som styr genuttryck) som har förmågan att reglera funktionen hos en nyligen upptäckt celltyp som kallas ILC2. Dessa celler har de senaste åren blivit starkt associerad med uppkomsten av allergi och astma.

 • Stipendier

  [2016-01-27] Krefting Research Centre utlyser stipendier för studier i astmasjukdomens epidemiologi, för studier om de inflammatoriska mekanismerna bakom astma, samt för studier om betydelsen av nano-stora extracellulära vesiklar, exosomer, vid astma.

 • Två populärvetenskapliga sammanfattningar om astma från Krefting Research Centre

  [2015-01-26] Att rökning är dåligt för hälsan vet alla, men många studier har inte hittat något samband mellan rökning och astma. Nyare forskning visar dock att så är fallet. Det är väl känt att allergisk sensibilisering ökar risken för astma och rinit (hösnuva), men långtifrån alla sensibiliserade personer utvecklar sjukdomarna. Två populärvetenskapliga sammanfattningar från Krefting Research Centre reder ut begreppen.

Fler nyheter

Sidansvarig: Eva-Marie Romell|Sidan uppdaterades: 2012-04-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://krefting.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2018-01-18