• Nya exosomartiklar från Krefting Research Centre

[2016-08-29] Tre nya exosomartiklar från Krefting Research Centre har blivit publiceraade under sommaren. Två originalartiklar i Journal of Translational Medicine and Biomaterials och en översiktsartikel i Biochimica et Biophysica Acta (BBA) - General Subjects.

• Internetkurs om extracellulära vesiklar

[2016-08-26] Ny gratis internet-kurs om extracellulära vesiklar

• Disputationer

[2016-08-26] Två nya doktorer på Krefting Research Centre!

• Ny artikel från Krefting Research Centre

[2016-08-09] I en ny studie från Krefting Research Centre har forskare för första gången identifierat ett mikroRNA (molekyler som styr genuttryck) som har förmågan att reglera funktionen hos en nyligen upptäckt celltyp som kallas ILC2. Dessa celler har de senaste åren blivit starkt associerad med uppkomsten av allergi och astma.

• Stipendier

[2016-01-27] Krefting Research Centre utlyser stipendier för studier i astmasjukdomens epidemiologi, för studier om de inflammatoriska mekanismerna bakom astma, samt för studier om betydelsen av nano-stora extracellulära vesiklar, exosomer, vid astma.

• Två populärvetenskapliga sammanfattningar om astma från Krefting Research Centre

[2015-01-26] Att rökning är dåligt för hälsan vet alla, men många studier har inte hittat något samband mellan rökning och astma. Nyare forskning visar dock att så är fallet. Det är väl känt att allergisk sensibilisering ökar risken för astma och rinit (hösnuva), men långtifrån alla sensibiliserade personer utvecklar sjukdomarna. Två populärvetenskapliga sammanfattningar från Krefting Research Centre reder ut begreppen.

• Minskad betydelse av miljöfaktorer för astma hos barn

[2015-01-26] Risken för barn att utveckla astma beror både på miljöfaktorer och på riskfaktorer som inte kan påverkas, exempelvis ärftlighet och allergi. Betydelsen av dessa förändrades mellan 1996 och 2006, visar en studie där forskare från Krefting Research Centre medverkade.

• Forskare vid Krefting Research Centre vald till ordförande för unga lungforskare

[2015-01-26] European Respiratory Society samlar ca 11000 forskare och läkare inom lungmedicin. Vid årskongressen 2014 valdes Anders Bjerg, forskare vid Krefting Research Centre, till ordförande för sektionen för unga forskare, med över 3500 medlemmar.

• Överkänslighet mot salicylsyra i Västra Götaland

[2015-01-23] Salicylsyra, som finns i vissa vanliga värktabletter, kan utlösa astmabesvär hos överkänsliga personer. Forskare vid Krefting Research Centre har nu undersökt detta i West Sweden Asthma Study, WSAS.

• Ytterligare en artikel om exosomer från Krefting Research Centre

[2014-04-24] Artikeln 'The influence of rotor type and centrifugation time on the yield and purity of extracellular vesicles' publicerades i Journal of Extracellular Vesicles i mars 2014. Författare: Cvjetkovic A, Lötvall J, Lässer C